U kurzů budeme používat:
mixér, odšťavňovač, sušičku potravin, thermomix a spiralizér
Vybavení samozřejmě dovezeme a také poradíme ohledně případné koupě. Vyzkoušeli jsme toho mnoho a tak Vám pomůžeme ušetřit čas i penízky nevhodným výběrem.
1. Základy Raw Food → Máčení a Klíčení semínek a ořechů, výroba, ochucování a konzervace rostlinných mlék a ořechových másel, ovocné a zeleninové šťávy a smoothies, nejen snídaňové kaše, sladké hlavní chody, domácí marmelády
2. Hlavní jídla a saláty → Křupavé zeleninové saláty, sladké ovocné mísy, krémové omáčky a dippy, netradiční zálivky, barevné polévky, hravé předkrmy a lákavé hlavní chody
3. Raw vegan mlsání→ Dorty, čokoláda, sušenky, rolády, koláčky, řezy, kuličky, pudinky
1. Základní
Seznámíme Vás se základními principy, které se uplatňují v syrové rostlinné stravě.
Vysvětlíme Vám proč a jak klíčit semínka, oříšky a obiloviny, které pak můžete použít jako surovinu či k zajímavému zdobení. Představíme Vám širokou nabídku rostlinných mlék, ukážeme Vám, jak je vyrábět a skladovat. Ořechová másla patří svou výživovou hodnotou ke specialitkám, které však hosty potěší a překvapí svou výraznou chutí. Ovocná smoothies zná v dnešní době snad každý. My Vám však ukážeme netradiční kombinace, prozradíme pár tajných tipů a pomůžeme Vám nabídku vyladit přesně pro Vaše hosty. Také Vám ukážeme, jak ekonomicky zpracovat nejen nevzhledné přebytky ovoce a zeleniny a vykouzlit hostům úsměv na tváři. Ovocné a zeleninové šťávy jsou totiž elegantním přípitkem, malou pozorností na uvítanou či ozvláštněním nápojového lístku. Od nápojů se přesuneme ke složitějším pokrmům a nově nabyté znalosti transformujeme do různorodých kaší, které můžete nabídnout hostům například jako hodnotný start do nového dne.
Dále se přesuneme ke složitějším pokrmům a začneme kombinovat předešlé znalosti do různorodých kaší, které můžete nabídnout například jako hodnotný start no nového dne. Snídaňové chody jsou pak komplexnější a budeme s nimi pracovat tak, abychom využili vše, co v dané kuchyni vyrobíme. Pokrmy jsou pak vhodné jak pro jednotlivce, tak na švédské stoly. Nakonec si ukážeme domácí džemy, které můžete servírovat jako alternativu bez přidaného cukru a dalších nežádoucích látek.
Jednoduchá výroba, skvělá chuť a naprostá čerstvost zaručena.
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
George Bernard Shaw
Jsem rádi, že jste se proklikli až sem. Na řádcích níže se můžete dočíst o typech kurzů pro hotely, restaurace, kavárny či bary. Detailně Vám popíšeme, jak jednotlivé kurzy probíhají, co je jejich náplní a pro koho jsou vhodné. Nezapomeneme samozřejmě na cenovou kalkulaci a zvýhodněné balíčky. Pokud by Vás po přečtení napadly jakékoliv dotazy či speciální požadavky, neváhejte nás prosím oslovit telefonicky nebo mailem.
Informace pro Vás stále postupně doplňujeme. Děkujeme za Vaši trpělivost :)