• Honza

Čokoládový dort

Čokoláda, čokoládová pěna, čokoládová pralinka, čokoláda tabulková, čokoládová koupel, rozpuštěná čokoláda, čokoláda ve spreji, čokoláda na těle, čokoláda s palačinkou, čokoláda jen tak...


Čokoládou všechny chmůry se zaženou :)

Prostě čokoláda, už jen při čtení toho slova, a nebo při jeho vyslovení se mi sbíhají sliny . Máto to taky tak ? Já vím že máte a pokud nemáte, tento dort vám změní názor ;) Čtení je fajn, ale chuť na čokoládu to nezažene. Jdeme proto hnedka na recept...


Na dort o průměru formy 22 cm bude potřeba...

Korpus:

100 g slunečnicových semínek

100 g strouhaného kokosu

120 g datlí

1 PL kakaového prášku

1 PL sladidla (agáve sirup)

Krém:

100 g kešu oříšků

130 g datlí

70 g kakaového másla

70 g kakaové hmoty

3 PL kakaového prášku

40 ml agáve sirupu

400 ml vody

špetka soli

Čoko kuličky:

50 g datlí

30 g strouhaného kokosu

20 g slunečnicových semínek

1 ČL kakaového prášku

1 PL agáve sirupu


Jak na to...

Nejprve si dejte rozpouštět kakaové máslo s kakaovou hmotou. Kdo máte Thermomix víte jak na to, kdo ho nemáte postačí rozpustit ve vodní lázni, předtím doporučuji nastrouhat na hoblinky. Celý proces se tímto urychlí.

Korpus:

Rozmixujte v suchém mixéru, nejlépe s noži ve tvaru S ( zvládne to i stolní mixér) slunečnicové semínko s kokosem na mouku. Poté přidejte datle a ještě mixujte, tak aby vám vznikla sypká směs. Nakonec přidejte agáve sirup a lehce promixujte. Těsto by mělo lehce lepit, pokud nelepí přidejte trošku vody. Vzniklé těsto vtlačte do formy.

Krém:

Všechny ingredience, kromě kakaového másla a kakaové hmoty, vložte do mixéru a rozmixujte do hladkého krému. Může to chvíli trvat, pro šetrnější práci s mixérem si to rozložte na dvě doby. Nakonec přilijte i kakaové máslo s kakaovou hmotou a ještě chvíli mixujte. Hotový krém nalijte na korpus a dejte do lednice na 8 hodin. Pokud chcete proces urychlit dejte do mrazáku na 3 hodiny.

Čoko kuličky:

Všechny ingredience kromě agáve sirupu dejte do mixéru, nejlépe s noži ve tvaru S a rozmixujte. Poté přidejte agáve sirup a ještě lehce promixujte. Vzniklé těsto by mělo lepit, tak aby jste z něj mohli vytvořit kuličky. Zdobení se provádí v závěrečné části, jakmile je dort ztuhlí.


To je vše, váš čokoládový dort je nyní hotový a pokud, už máte za sebou proces tuhnutí můžete se do něj z vesela pustit.



Věřím, že ho zvládnete zblajznout sami.

Moje rada však zní:

"Pozvěte na něj někoho dalšího ;)"



Další varianta na čokoládový dort. Můžete to brát jako inspiraci :)

0 zobrazení
  • Facebook - Bílý kruh
  • Instagram - Bílý kruh
  • YouTube - Bílý kruh

"Když něco chceš, celý vesmír se spojí, abys toho dosáhl."

Alchymista, Paulo Coelho

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now